28 Αυγ 2012

«Κλείδωσε» το πακέτο μέτρων για τα 11,5 δις


Στη δίωρη έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα «κλείδωσε» το επώδυνο πακέτο μέτρων, το οποίο θα οριστικοποιηθεί αύριο στην κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (10:00π.μ.).

«Συζητήσαμε το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων» λακωνικός στις δηλώσεις του ήταν ο...
κ. Στουρνάρας.

Πάντως, μειώσεις στις συντάξεις ειδικά του ΟΓΑ, ειδικά μισθολόγια και εφεδρεία που εξελίχθηκε σε διαθεσιμότητα δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή.

Ειδικότερα οι μειώσεις των κατώτατων συντάξεων του ΟΓΑ (κατά 30 ευρώ), αλλά και τα ειδικά μισθολόγια συναντά τη σφοδρότατη αντίδραση τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλου, όσο και του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, κ. Κουβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τις μειώσεις με τα ειδικά μισθολόγια καταστάλαξα στο να γίνουν περικοπές ανάλογα με το βαθμό και με την επικινδυνότητα του καθήκοντός τους.

Μίνιμουμ συμφωνία διαφαίνεται για την εφεδρεία που εξελίχθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς αναμένεται να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 35.000 υπάλληλοι, και δεν αφορά όσους έχουν ανώτατες σπουδές.

Στο μικροσκόπιο της δίωρης, όπως έχει προγραμματιστεί, των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να βρεθούν και οι αποκρατικοποιήσεις, οι προαπαιτούμενες δράσεις που ζητεί η τρόικα, αλλά και θέματα σχετικά με την κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων και την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει την Τετάρτη από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να στηρίξουν την κυβέρνηση όχι μόνο ουσιαστικά, αλλά και στον επικοινωνιακό τομέα.

Παράλληλα, θα τους ζητήσει να καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να μην υπάρξουν διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στην ψηφοφορία για τα μέτρα.

(matrix24.gr)