30 Αυγ 2012

Τ.Τ.: Αδύνατη η εμπρόθεσμη δημοσίευση των αποτελεσμάτων 2011


Η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011» εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς...


 Μετά την ανακοίνωση αυτή, το Χ.Α. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας καθώς και των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της εταιρίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.».

 Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με βάση την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 Κατά τη συζήτηση, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων αυξάνει το κεφάλαιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από 10 δισ. σε 50 δισ. ευρώ, ο κ. Στουρνάρας έδωσε τη δυνατότητα για μεγαλύτερη καθυστέρηση στην δημοσίευση των εξαμηνιαίων οικονομικών εκθέσεων των τραπεζών (τέσσερις μήνες έναντι τριών της αρχικής πρόβλεψης) με σχετική υπουργική απόφαση.

 Ωστόσο, σε σχέση με το οικονομικό έτος 2011, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι όλες οι τράπεζες κατέθεσαν με παράταση τις εκθέσεις τους τον Απρίλιο εκτός της Αγροτικής Τράπεζας και του Τ.Τ.

(naftemporiki.gr)