1 Αυγ 2012

Γιουχαΐσματα και πειθαρχικό για οκτώ αθλήτριες του μπάντμιντον


Το Ολυμπιακό τουρνουά του Μπάντμιντον έζησε κακές στιγμές στο διπλό γυναικών όταν οκτώ αθλήτριες, ανάμεσά του και οι πρωταθλήτριες κόσμου από την Κίνα, προσπάθησαν να «μαγειρέψουν» τα αποτελέσματα του αγώνα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών...


Τα τέσσερα ζευγάρια αθλητριών από την Κίνα, την Ινδονησία και τη Ν. Κορέα, έκαναν τα πάντα στο Wembley Arena του Λονδίνου για να καταλήξουν σε ισοπαλία, διασφαλίζοντας εύκολες αντιπάλους στα επόμενα παιχνίδια, ενώ οι αποδοκιμασίες του κοινού δεν είχαν τέλος.

Σερβίροντας συνεχείς φορές το μπαλάκι τους στο φιλέ, βγάζοντάς το άουτ ή χάνοντας χρόνο, στην ουσία με σκοπό να τον κερδίσουν, στόχευαν στο «εύκολο» τέλος του αγώνα και σε ακόμα «ευκολότερες» αντιπάλους για το επόμενο παιχνίδι.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) τις κατηγόρησε για «παρακώλυση αγώνα» και «έλλειψη χρήσης των σωστών μέσων με σκοπό τη νίκη» και αναμένεται να περάσουν πειθαρχικό εντός της ημέρας, μετέδωσε το πρακτορείο AFP.

Παρόλα αυτά, όλα τα εμπλεκόμενα ζευγάρια (4) συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που θα αγωνιστούν στην αποψινή προημιτελική φάση του αγωνίσματος.

(protothema.gr)