29 Αυγ 2012

Ολλανδία: Θρίλερ με ύποπτο στο αεροδρόμιο του Σίπχολ


Αναστάστωση προκλήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο του Σίπχολ της Ολλανδίας, όταν η στρατιωτική αστυνομία υποπτεύεται ότι υπάρχει αεροπειρατής σε ένα επιβατικό αεροσκάφος της ισπανικής εταιρείας Vueling. Το υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι έσπευσαν μαχητικά για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος και ότι είναι πιθανό στο αεροπλάνο να επιβαίνουν αεροπειρατές...


Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Vueling διέψευσε ότι εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και ότι υπάρχουν όμηροι στο αεροσκάφος της, στο οποίο επέβαιναν 180 άτομα.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επικαλούμενο την ίδια εκπρόσωπο, το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι «το αεροσκάφος προσέγγισε το αεροδρόμιο με ασυνήθιστο τρόπο. Αυτό οδήγησε σε ένα λάθος στην επικοινωνία ανάμεσα στον πιλότο και τον πύργο ελέγχου».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμστερνταμ ερχόμενο από την Μάλαγα. Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν κυκλώσει το αεροσκάφος στον διάδρομο όπου βρίσκεται, κατά την ολλανδική στρατιωτική αστυνομία και οι επιβάτες βρίσκονται ακόμα μέσα στο αεροπλάνο.

(ethnos.gr)