28 Σεπ 2012

Πονοκέφαλος «σκανδάλων» για Μαξίμου


Στη Δικαιοσύνη πετάει το «μπαλάκι» η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει τη διογκούμενη σκανδαλολογία που ροκανίζει την ήδη περιορισμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.  Με δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου ζητά την άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη αλλά και την αποκάλυψη των…
«διαρροέων».

Αντιμέτωπος με μία παράμετρο που δεν είχε εκτιμήσει, αυτή της σκανδαλολογίας, καλείται να πορευθεί ο Αντ. Σαμαρά τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες. Η «επίθεση» εναντίον του Βαγγ. Μεϊμαράκη αλλά και οι δημοσιοποιούμενες λίστες με τους υπό έλεγχο πολιτικούς του ΣΔΟΕ, λειτουργούν ως κινούμενη άμμος για την κυβέρνηση που καλείται να λάβει και να εφαρμόσει σκληρές αποφάσεις.

Η υπόθεση απασχόλησε χθες το πρωθυπουργικό επιτελείο, όπου και αποφασίστηκε να υπάρξει παρέμβαση με αποδέκτη τη δικαιοσύνη. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Matrix24, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κινήθηκε σε τρεις άξονες:

-        Επαναβεβαίωση της θέσης υπέρ της πλήρους διερεύνησης όλων των υποθέσεων

-        Επιτάχυνση των δικαστικών ερευνών και ταχύτατη διαλεύκανση των υποθέσεων προκειμένου να ξεκαθαρισθεί ποιες υποθέσεις ευσταθούν και απαιτείται παραπομπή των εμπλεκόμενων πολιτικών και ποιες όχι

-        Αναζήτηση των υπευθύνων για τη διαρροή των λιστών προς τα ΜΜΕ και άλλα κέντρα συμφερόντων.

Ολόκληρη η δήλωση του Σ. Κεδίκογλου:

«Η κυβέρνηση περιμένει από τη Δικαιοσύνη την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών.

Πρέπει επίσης η Δικαιοσύνη να καταλήξει, όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων.

 Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται».

Στο Πρωθυπουργικό επιτελείο, όπως άλλωστε άφησε να εννοηθεί χθες και ο Γ. Μαυραγάνης στη Βουλή, εξετάζουν το ενδεχόμενο λειτουργίας κυκλωμάτων στο εσωτερικό του ΣΔΟΕ μέσω των οποίων γίνεται η διακίνηση των στοιχείων. Ο προβληματισμός μεγεθύνεται καθώς εδώ και δύο μήνες επικεφαλής του Σώματος είναι στενός συνεργάτης και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος και θα κληθεί να… σφραγίσει τις πηγές των διαρροών.

(matrix24.gr)