5 Σεπ 2012

Τελεσίγραφο για τους μετανάστες


Προθεσμία πέντε ημερών στην Πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος δίνουν οι κάτοικοι του νησιού. Σε Λαϊκή Συνέλευση μετατράπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου επικράτησαν υψηλοί τόνοι.

Αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους είναι οι κάτοικοι στην ακριτική Σύμη, που ζητούν εδώ και τώρα λύση στο...
πρόβλημα της παράνομης εισροής μεταναστών στο νησί.

Ομάδα κατοίκων εισέβαλε προχθές το βράδυ στο δημαρχιακό μέγαρο του νησιού, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τελικά μετατράπηκε σε Λαϊκή Συνέλευση.

Λίγες ώρες αργότερα έφθαναν στο νησί ακόμη τριάντα επτά παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Από την επιχείρηση σύλληψής τους προέκυψε και ο εντοπισμός του φερόμενου ως διακινητή, αφγανικής καταγωγής.

Οι κάτοικοι της Σύμης ζητούν από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες άμεση λύση του προβλήματος. Εξετάζεται η πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας των Συμιακών στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, τη Ρόδο. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σύμης, που μετατράπηκε σε Λαϊκή Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, παρουσία περίπου εκατόν πενήντα κατοίκων του νησιού, αλλά και του Μάνου Κόνσολα, κυβερνητικού βουλευτή της Δωδεκανήσου.

Συνεδρίαση
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους, κατατέθηκε τόσο η άποψη του βουλευτή για το ζήτημα της παράνομης εισροής μεταναστών όσο και της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των πολιτών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι αποφάσισαν τη δρομολόγηση στην περιοχή ενός σκάφους ανοιχτής θαλάσσης, ενός ελικοπτέρου, αλλά και τριών σκαφών της frontex, τα οποία θα πραγματοποιούν περιπολίες για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, αναφέρθηκε στην αδιαφορία των κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και στην ευθύνη του κράτους.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση των κατοίκων της Σύμης, που διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους ότι «δίνεται προθεσμία πέντε ημερών για την επίλυση του ζητήματος».

37 άτομα
Νέα απόβαση

Στη Σύμη έφθασαν χθες τα ξημερώματα ακόμη τριάντα επτά νέοι μετανάστες. Οι λιμενικοί πυροβόλησαν το φουσκωτό τους, με αποτέλεσμα να το βουλιάξουν. Ακολούθως, περισυνέλεξαν τους λαθρομετανάστες και συνέλαβαν τον διακινητή. Η λιμενική επιχείρηση έλαβε χώρα στην περιοχή Αγία Μαρίνα. Οι λαθρομετανάστες κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Οι παράνομοι μετανάστες που έχουν φθάσει στη Σύμη το τελευταίο πενθήμερο αγγίζουν τους 170.


(ethnos.gr)