6 Νοε 2012

Ροζ σκάνδαλο πίσω από την αποπομπή του Ρώσου υπουργού Άμυνας;


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέπεμψε σήμερα – Τρίτη τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Ανατόλι Σερντιούκοφ, εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά σε εταιρία που κάποτε ήλεγχε.

«Προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες αντικειμενικής έρευνας σε όλα τα ζητήματα, αποφάσισα να αποδεσμεύσω τον υπουργό Ανατόλι Σερντιούκοφ», ήταν η...
λιτή δήλωση του Πούτιν.

Η έρευνα αφορά την πώληση περιουσιακών στοιχείων, ιδιαίτερα ακινήτων, των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες της αξίας της. Η επιτροπή που ερευνά την υπόθεση υποστηρίζει ότι το κόστος του Δημοσίου φτάνει τα τρία δισ. ρούβλια σε λίγες μόνο περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί.

Πάντως ο ρωσικός Τύπος θεωρεί πως βασική αιτία της αποπομπής του υπουργού δεν ήταν τόσο το σκάνδαλο με τα ακίνητα, αλλά η σχέση που είχε συνάψει με την πρώην διευθύντρια του υπουργείου Άμυνας, κάτι που έχει εξοργίσει τον πεθερό του, τον πρώην πρωθυπουργό, Viktor Zubkov.

Να σημειωθεί πως ο Σερντιούκοφ είναι ένας από τους τρεις Ρώσους, μεταξύ των οποίων και ο Πούτιν, που έχει στην κατοχή του τον αποκαλούμενο «πυρηνικό χαρτοφύλακα», ο οποίος περιέχει τους κωδικούς εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.

(protothema.gr)