6 Νοε 2012

Επί ποδός τα συνδικάτα για τα συλλαλητήρια κατά των νέων μέτρων στο κέντρο της Αθήνας


Ξεκινούν σε λίγη ώρα τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της γενικής 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν τα συνδικάτα κατά των νέων μέτρων, τα οποία θα τεθούν προς ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα...
γίνει στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (στις 10:30) το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Την ίδια ώρα υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Βουλή, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η κατάθεση και ψήφιση του σκληρού πακέτου μέτρων θα αποτελέσει αιτία για επεισόδια. Ήδη ο μεταλλικός φράχτης βρίσκεται πέριξ της Βουλής.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο για την αποτροπή επεισοδίων, σύμφωνα με το οποίο διμοιρίες των ΜΑΤ θα περικυκλώσουν το κτήριο της Βουλής. Παράλληλα, ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται γύρω από την πλατεία Συντάγματος, και ειδικά κοντά στα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιούν ελέγχους και θα εφαρμοστεί το μέτρο των προληπτικών προσαγωγών.

Αναλόγως της κατάστασης θα αποφασιστεί εάν θα βγει στους δρόμους και η υδροφόρα της ΕΛΑΣ.


(in.gr)