4 Νοε 2012

Αποδίδει η έρευνα για τη "λίστα Λαγκάρντ” στη Μ. Βρετανία


Περίπου πεντακόσιοι από τους 6.000 Βρετανούς πολίτες που συμπεριλαμβάνονταν στη βρετανική εκδοχή της λίστας Λαγκάρντ εμφανίζονται να έχουν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία, όπως αποκαλύπτει η έρευνα που διενεργείται τα τελευταία χρόνια από...
τις διωκτικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, η Εφορία θα τηρήσει διακριτική στάση απέναντι στους κατηγορούμενους για φοροδιαφυγή, εφ'όσον αυτοί δεχθούν να πληρώσουν πρόστιμο και δεν κυνηγήσουν την υπόθεση στα δικαστήρια. Επικαλούνται μάλιστα δηλώσεις ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, που σημειώνει πως αυτή είναι η πιο συμφέρουσα εξέλιξη για το Δημόσιο, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μπουν στα δημόσια ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες.

Πάντως η στάση αυτή δεν βρίσκει κάποιους σύμφωνους. Ανώτατο στέλεχος της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος χαρακτηρίζει “υποκριτική” τη στρατηγική αυτή, θεωρώντας πως στέλνει αρνητικό μήνυμα για επιλεκτική μεταχείριση των πλούσιων φοροφυγάδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα ένας μόνο από τους 6.000 που συμπεριλαμβάνονταν στην εν λόγω λίστα έχει καταδικαστεί, και ήταν ένας ιδιοκτήτης ακινήτων αξίας 160 εκατομμυρίων στερλινών, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 500.000 λιρών, καθώς παρέλειψε να δηλώσει στην Εφορία τα χρήματα που κληρονόμησε από τη μητέρα του, και τα οποία διατηρούσε σε μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία.


(24h.gr)