4 Νοε 2012

Κ. Στεφανόπουλος: Ολική καταστροφή της Ελλάδας η έξοδος από την ευρωζώνη


«Η έξοδος από την ευρωζώνη θα φέρει ολική καταστροφή της Ελλάδας» δηλώνει σε δραματικούς τόνους σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

«Θέλουμε, δεν θέλουμε, θα...
μείνουμε στην ευρωζώνη. Το ελπίζω», τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν ήταν πρωθυπουργός και του τύχαινε μια ανάλογη με τη σημερινή κατάσταση, απαντά ότι «μάλλον, θα έπαιζα τον ρόλο του κ. Σαμαρά», ενώ για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί ότι «Δεν ακούω κάτι από την πλευρά τους». Όσον αφορά τον Φώτη Κουβέλη τονίζει ότι «κάνει μεγάλη υποχώρηση, να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση».

Ο κ. Στεφανόπουλος δηλώνει ότι τον τρομάζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής «επειδή η συμπεριφορά της δεν είναι καθόλου κοινοβουλευτική». «Οι άνθρωποί της εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για περισσότερη αστυνόμευση, την οποία αυτοί επιφέρουν με τη βία» παρατηρεί.

Στη συνέντευξή του ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται και στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο «πληγή της Ελλάδας, υπό την έννοια ότι είναι υπό κατοχή και για να επουλωθεί θα έπρεπε η ελληνική πλευρά να είναι πιο ισχυρή από ό,τι τώρα».


(skai.gr)