9 Δεκ 2012

Δυσαρέσκεια Ρουπακιώτη για τη συνέχιση των δικαστικών


Δυσαρεστημένος και βαθιά ανήσυχος εμφανίστηκε στη σημερινή συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης από την απόφαση των δικαστών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έστω και σε πιο ήπια μορφή μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013.

«Είμαι ανήσυχος γιατί η απόσταση μεταξύ δικαστών και της κοινωνίας όλο...
μεγαλώνει», είπε ο κ. Ρουπακιώτης αποτιμώντας το χθεσινό αποτέλεσμα της συνέλευσης των δικαστών. Και επισήμανε τον ορατό κίνδυνο της λήξης των 18μηνων,παρά τις προσπάθειες των δικαστών. Σε μια ύστατη προσπάθεια κάλεσε τους εισαγγελείς να επιχειρήσουν μια οριστική αναφορά στην κοινωνία τονίζοντας ότι όποια απόφαση και αν πάρουν το Υπουργείο θα εξακολουθεί να κάνει όλα όσα πρέπει θεωρώντας ότι είναι μέγιστες οι περικοπές που έχουν γίνει.

Παρόντες στη συνέλευση των εισαγγελέων ήταν τόσο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, όσο και ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες οι οποίοι επανέλαβαν τη έκκληση να γυρίσουν οι συνάδελφοι τους στις έδρες. «Το κύρος και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι στα χέρια των δικαστών. Δεν εξαρτάται από το ύψος της αμοιβής. Αν χάσουμε την κοινωνία φοβάμαι ότι θα είναι μεγαλύτερο το κακό από το όφελος που προσπαθούμε να πετύχουμε» επισήμανε η κ. Ασημακοπουλου.

«Αφουγκραστείτε την κοινωνία και ξαναγυρίστε στις έδρες ολοκληρωτικά και χωρίς μικρόψυχες παύλες», ήταν το μήνυμα του κ.Τεντε.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όμως υπήρξαν και δυο τοποθετήσεις που σχολιάστηκαν. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ακούγοντας ότι είναι ασύμμετρες οι αμοιβές δικαστών και βουλευτών ζήτησε ενημέρωση και αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα είπε ότι προφανώς «θα πρέπει να υπάρξει μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων».

Κραυγή αγωνίας εκ μέρους των συναδέλφων του ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτη Δανιά, «Αν η Πολιτεία δεν σταματήσει να νομοθετεί αλά καρτ δεν θα βρεθεί πεδίο συνεννόησης. Θα δείτε αποφάσεις που θα έχουν έλλειψη ψυχραιμίας και αυτό θα είναι κακό», κατέληξε.

(matrix24.gr)