31 Δεκ 2012

Ζωή Κωνσταντοπούλου: 'Εχουν ευθύνη όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών και όσοι απέκρυψαν τη λίστα Λαγκαρντ


Πυρά προς όλους όσους πιθανώς να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκαρντ εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για συνεχόμενη εξάπατηση του δημοσίου συμφέροντος και κατά παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν έγιναν από έναν, ούτε με μία στιγμιαία πράξη. Και συνεχίστηκαν, πέραν της...
υπουργικής θητείας των ενεχομένων κυβερνητικών προσώπων», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγορεί ανοιχτά όλους όσους διετέλεσαν υπουργοί Οικονομικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ευθύνη έχουν οι διατελέσαντες υπουργοί Οικονομικών και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην απόκρυψη, υπεξαγωγή και επεξεργασία ενός δημοσίου εγγράφου- πειστηρίου, σαν να ήταν προσωπικό ραβασάκι».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε εκείνους που «αποδεδειγμένα προσπάθησαν, κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, να συγκαλύψουν το έγκλημα και να υποθάλψουν τους υπαιτίους, να σταματήσουν την ένοχη φλυαρία και τις συνένοχες μεθοδεύσεις», ενώ δε διστάζει να κατονομάσει επί της ουσίας την τρικομματική κυβέρνηση ότι υπέθαλψε το σκάνδαλο και στη συνέχεια άλλαξε στάση προκειμένου να διατηρηθεί η κυβερνητική σταθερότητα, δηλώνοντας ότι «είναι οι ίδιοι που σήμερα, πρόθυμα θυσιάζουν έναν για να σώσουν τους υπολοίπους και την καταρρέουσα κυβερνητική συμπαράταξή τους».

(iefimerida.gr)