29 Δεκ 2012

Τρικυμία στο ΠΑΣΟΚ από τη λίστα Λαγκάρντ


Άνω κάτω έχει κάνει για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, η λίστα Λαγκάρντ. Τα «στρατόπεδα» τώρα σχηματίζονται και η μάχη όπου να ‘ναι, αρχίζει…

 Οι «βενιζελικοί» εκτιμούν ότι δικαιώνονται και ετοιμάζονται να ανεβάσουν τους τόνους κατά όσων έβαλαν στο στόχαστρο τον...
πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, περνά -μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ- στην αντεπίθεση… Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά να έρθουν «όλα στο φως», πλην όμως οι … «παπανδρεϊκοί» παρακολουθούν στην πραγματικότητα με καχυποψία τους χειρισμούς Βενιζέλου, εκτιμώντας ότι τον …αθωώνουν πανηγυρικά.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, χθες διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας «λυπηρό» το γεγονός ότι προέκυψαν ενδείξεις για αλλοίωση της λίστας όσον αφορά σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού και αποδίδοντάς του τον «χειρότερο δυνατό τρόπο» αντιμετώπισης του θέματος. «Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ», αναφερόταν, ενώ με νέα ενημέρωση διευκρινιζόταν ότι θα ζητηθεί προκαταρκτική εξέταση για τον πρώην «τσάρο». Παρατηρείτο δε ότι «πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλο» και σηκώνονταν οι τόνοι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο και αξιωνόταν …συγγνώμη.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν άργησε να περάσει στην αντεπίθεση. Από την Ολλανδία όπου βρίσκεται, εξέφρασε τη …λύπη του που «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» σε εμένα προσωπικά», παραπέμποντας με νόημα στη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διερευνήσουν «ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση», που αφορά σε αφαίρεση συγγενικών του προσώπων, με στόχο την ενοχοποίησή του… «Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη «λίστα Λαγκάρντ» από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών», κατέληγε.

Θέση στην υπόθεση πήρε ασφαλώς και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, ξεκαθάριζε τη στάση του. «Όλα στο φως. Πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου», αναφερόταν.


(matrix24.gr)