27 Δεκ 2012

Ευρεία σύσκεψη για τα προαπαιτούμενα και το Eurogroup του Ιανουαρίου


Επιταχύνονται οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου και της ολοκλήρωσης όλων των προ-απαιτούμενων δράσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενόψει των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι προτεραιότητες και ο προγραμματισμός τέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων των υπουργείων, ενώ...
χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στην προώθηση όλων των συμφωνιών, είναι ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέστρεψε από το Ναύπλιο όπου περνά τις μέρες των γιορτών, προκειμένου να δώσει οδηγίες.

Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την έμφαση που δίνω στο έργο των γενικών γραμματέων. Πρέπει να προασπίσουμε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σύσκεψη.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η απόφαση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου σε ιδιώτες.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί η κυβέρνηση έτοιμη στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση δόσης 9,2 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα έχει συνείδηση ότι μόνο με δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δήλωσε στην εφημερίδα Μπιλντ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

(ert.gr)