30 Δεκ 2012

Ο Guardian καταγράφει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του 2012


Τις μεγαλύτερες εκπλήξεις τις χρονιάς καταγράφει ο βρετανικός Guardian  σε μια από τις ανασκοπήσεις της εφημερίδας ενόψει του αποχαιρετισμού του 2012. Εκτός από τις καθαρά βρετανικού χαρακτήρα ειδήσεις ξεχωρίζουν η βράβευση της ΕΕ με το Νόμπελ Ειρήνης, η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και η...
πτώση του ισχυρού άντρα της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους.

Η ΕΕ κερδίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Στο τομέα της πολιτικής δεν ξεχωρίζει τίποτα άλλο από την απονομή του νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή  Ένωση.

"Τον Οκτώβριο, η ΕΕ τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για έξι δεκαετίες αδιάκοπης και ακούραστης εργασίας με στόχο την ενότητα στην Ευρώπη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ευρωσκεπτικιστές καταδίκασαν τη βράβευση, ενώ στις Βρυξέλλες  το βραβείο έγινε δεκτό ως μια απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει φως στο σκοτάδι της κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη. Ζαλισμένος και λίγο απροετοίμαστος ο Ντέιβιντ Κάμερον πρότεινε ότι αντ' αυτού την τελετή θα έπρεπε να παρακολουθήσει μια ομάδα μαθητών" αναφέρει ο Guardian.

Grexit:  Το σκυλί που δεν γάβγισε

"Αυτή έπρεπε να είναι η χρονιά της ελληνικής εξόδου από την ΕΕ - ή Grexit - η οποία, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν οι περισσότεροι σχολιαστές όλη την περασμένη χρονιά θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε έναν αρμαγεδδώνα εντός της ευρωζώνης. Μέχρι στιγμής οι προβλέψεις αυτές ήταν τόσο ακριβείς όσο και οι προβλέψεις των Μάγια για Αποκάλυψη εντός του Δεκέμβρη" σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η πτώση του Ντέιβιντ Πετρέους

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει τέτοια έλλειψη κρίσης από τον  Ντέιβιντ Πετρέους; αναρωτιέται ο Guardian αναφορικά με το προσωπικό, εκ πρώτης όψεος σκάδαλο που οδήγησε τον επικεφαλής της CIA σπίτι του. Η εξέλιξη ήρθε παράλληλα με την αποκάλυψη ότι ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ είχε σχέση με τη βιογράφο του, η οποία μάλιστα τον είχε συνοδεύσει στο Αφγανιστάν.

Το άχρηστο DNA είναι ζωτικής σημασίας

Το κομμάτι του ανθρώπινου DNA που είχε χαρακτηριστεί ως junk (άχρηστο/σκουπίδι) είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των γονιδιωμάτων μας. Πρόκειται για μια επιστημονική αποκάλυψη που οδηγεί σε μια ριζική επανεκτίμηση της λειτουργίας του DNA. Για χρόνια, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι το σώμα μας ελέγχεται από λίγα μόνο γονίδια. Η αντίληψη αυτή ανατράπηκε ανοίγοντας την προοπτική της ανάπτυξης νέων θεραπειών για τις καρδιακές παθήσεις, το διαβήτη και άλλες παθήσεις.

Υπάρχει κόσμος με τέσσερις ήλιους

Οι αστρονόμοι εντόπισαν έναν κόσμο με τέσσερις ήλιους. Ο πλανήτης, γνωστός ως PH1, είναι περίπου 5.000 έτη φωτός μακριά και είναι πιστεύεται ότι έχει έξι φορές το μέγεθος της Γης. Βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα ζευγάρι ήλιων ενώ ο ίδιος περιβάλλεται από ένα δεύτερο ζευγάρι.  Έτσι  τέσσερις ήλιοι φωτίζουν τους ουρανούς του.


(tvxs.gr)