3 Ιαν 2013

Σε μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ το Μέγαρο Μαξίμου


Σε μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει αποφασίσει να προχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πρόταση της Κουμουνδούρου για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής τόσο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την κυβερνητική στάση στη Βουλή προανήγγειλε ο...
κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει την «πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου» και
τονίζοντας ότι «ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του».

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν μετέωρη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίσει ποινικές ευθύνες στον κ. Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι τέτοιο ζήτημα δεν προκύπτει ούτε από το εισαγγελικό πόρισμα που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, σύμφωνα με Τα Νέα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει σκιές και να καταγγείλει τη κυβέρνηση για συγκάλυψη. Και γι’ αυτό, σκοπίμως, συγχέει τις τυχόν πολιτικές ευθύνες με τις ποινικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» σχολίαζε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, μεταφέροντας και τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν θα παγιδευτούν από την Κουμουνδούρου».

Αμέσως μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ με μια σκληρή ανακοίνωση κατηγορεί την Κουμουνδούρου για απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. «Οι μάσκες επιτέλους έπεσαν» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιπποκράτους.

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατατεθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα και προεξοφλείται ότι θα
συζητηθεί σε κοινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου, η οποία μετατίθεται πλέον για τις 18 Ιανουαρίου.


(in.gr)