5 Ιαν 2013

Για «σκευωρία» μιλάει το ΠΑΣΟΚ


Στα ύψη ανεβαίνει το θερμόμετρο της σύγκρουσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, πριν ακόμα το θέμα αρχίσει να συζητείται στη Βουλή.

 Η Ιπποκράτους, σηκώνοντας το γάντι των κατηγοριών από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τώρα λόγο για «σκευωρία» εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και...
προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης του προέδρου του, συγκρίνοντας μάλιστα όσα γίνονται με το πολιτικό κλίμα που επικράτησε στην χώρα την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμφθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1989. Την ίδια ώρα, αφήνει να εννοηθεί πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η «λεηλασία» του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο ψηφοφόρων, ενώ στο ʽκάδροʼ των ευθυνών για τους χειρισμούς του στην υπόθεση βάζει και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Σε μία προσπάθεια να αποδείξει με τη… λογική το ορθόν του σκεπτικού της Ιπποκράτους, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του αν «είχε οποιοδήποτε συμφέρον ο Βαγγέλης Βενιζέλος να αφαιρέσει από μία λίστα ονόματα, μάλιστα, συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου», για να απαντήσει μόνος πως «ο κάθε λογικός άνθρωπος θα απαντούσε αμέσως ʽόχιʼ». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι, διότι πιστεύει ότι μέσα από αυτό θα καταφέρει να κερδίσει εκλογικά ποσοστά». Έκανε μάλιστα λόγο για ʽποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, όπως αυτές που σημειώθηκαν σε άλλες περιόδους στο παρελθόν και οι οποίες έφεραν τελικώς μεγαλύτερα αδιέξοδα στη χώρα», παραπέμποντας έτσι στο ʽ89. Ζητά λοιπόν, να αποφευχθεί ένας ʽνέος διχασμόςʼ ανάμεσα στους Έλληνες, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα έφερνε οπωσδήποτε ακόμα περισσότερα δεινά.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Καρύδης, αλλά και κεντρικά η Ιπποκράτους, κάνουν λόγο για «σκευωρία που έχει στηθεί», με στόχο την ʽπολιτική εξόντωσηʼ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το ʽχτύπημα του κόμματοςʼ αλλά και την ίδια ακόμα την πολιτική σταθερότητα της χώρα, υποστηρίζοντας πάντως πως αυτή πέφτει στο κενό. Εντωμεταξύ, πάντως, οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα από εβδομάδα, οπότε το θέμα συζητείται στη Βουλή, με τους αρχηγούς ακόμα των κομμάτων να έχουν την ευκαιρία να ʽδιασταυρώσουν τα ξίφη τουςʼ με τον πλέον επίσημο τρόπο…


(matrix24.gr)