16 Ιαν 2013

Προβλήματα στην Αθήνα από τη νεροποντή


Σήμερα άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί! Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, κυρίως από τα...
δυτικά προάστια και μία κλήση για ακινητοποιημένο αυτοκίνητο -με εγκλωβισμένο τον οδηγό του- στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στο Μενίδι. Το ΙΧ απομακρύνθηκε άμεσα χωρίς τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στο λεωφόρο Κηφισού, ενώ συσσωρευμένα νερά στην Εθνική οδό Αθήνων-Κορίνθου, στο Παλατάκι, δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Κλειστή είναι η οδός Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη.

Στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας επικρατεί το αδιαχώρητο με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές. Η εικόνα στο Σύνταγμα, στην Ερμού και την Αριστείδου είναι αποκαρδιωτική, αφού η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Διακοπή στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών έχει σημειωθεί στη συμβολή της Πατησίων με την οδό Ηπείρου.  

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται κλήσεις από Αιγάλεω και Ίλιον για παροχή βοήθειας.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στη Θράκη και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 και πρόσκαιρα, αύριο, στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Παρά την εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στις παραπάνω περιοχές θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων έχει τεθεί σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου. Σύμφωνα με το Λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, από τον Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ενώ δεν φεύγει κανένα πλοίο από το Λαύριο.


Για τον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κανονικά, γίνονται τα δρομολόγια απο το λιμάνι της Ραφήνας.

(protothema.gr)