2 Ιαν 2013

Επίθεση Χρυσής Αυγής κατά Προέδρου της Δημοκρατίας


Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή με αφορμή το αντιφασιστικό πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, στο οποίο επισήμανε πως «χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό «παρών» δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων».

 «Προσωπικά, αρνούμαι να...
δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ’ ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κάρολος Παπούλιας, χωρίς να κατονομάσει τη Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πρόεδρο της κατ' επίφαση δημοκρατίας» κατηγορώντας τον Κάρολο Παπούλια πως ανήκει στην «ευγενή τάξη των ξεπουλημένων πολιτικάντηδων» που μαζί με τους «προδότες ευθύνονται για τη λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες».

Παράλληλα ανακοινώνει πως «για τους παραπάνω λόγους η Χρυσή Αυγή δεν παρέστη στην τελετή του κ. Παπούλια και αρνείται οποιαδήποτε "κοινωνική συναναστροφή" με αυτούς που ευθύνονται για τον διεθνή διασυρμό της χώρας και την ισοπέδωση του ελληνικού λαού».

(tvxs.gr)