27 Φεβ 2013

Διέγραψε η ΝΔ τον Παπαγεωργόπουλο-Κόντρα Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ


Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την καταδίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου...


«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς δήλωνε για το στέλεχος της ΝΔ και πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο ότι: "Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης" (ΔΕΘ – 17/9/2011). Τα πιστεύει ακόμα και σήμερα αυτά ο κ. Σαμαράς; Παραμένει ακόμα στέλεχος της ΝΔ;», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαπλοκή και η διαφθορά στη χώρα μας έχουν ονοματεπώνυμο και η ΝΔ έχει αποτελέσει διαχρονικά τη μήτρα και της διαφθοράς και της διαπλοκής», καταλήγει, επισυνάπτοντας το βίντεο με τη σχετική δήλωση του κ. Σαμαρά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη Δ.Ε.


Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε;

»Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;

»Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο.

»Άλλωστε, μήπως πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν σχηματίσει γνώμη περί της ενοχής ή όχι, οι ίδιοι οι Δικαστές που αποφάνθηκαν σήμερα; Ή μήπως γνώριζε από τότε, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή απόφαση;

»Μακάρι, τον ίδιο σεβασμό που δείχνει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Δικαιοσύνη να μάθει να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».


Διέγραψε η ΝΔ τον πρώην δήμαρχο

Στην ίδια ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης και διαγράφεται από το κόμμα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης.    

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα, και διαγράφεται από το κόμμα, μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης» αναφέρει η ανακοίνωση.