28 Φεβ 2013

Ελένη Παπαγεωργοπούλου: «Ο σύζυγός μου έπεσε θύμα»


«Επεσε θύμα, ο σύζυγός μου είναι διαμάντι, ο τιμιότερος άνθρωπος» δήλωσε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου, σύζυγος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που καταδικάστηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη για κατ' εξακολούθηση άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Βρισκόμαστε σε τραγική θέση. Δεν συμμετείχε καθόλου σε όσα γίνονταν, δεν ήταν...
η δουλειά του, δεν έφτανε τίποτε από αυτά τα χαρτιά στο δήμαρχο ούτε υπέγραφε ποτέ τίποτε» συνέχισε η κ. Παπαγεωργοπούλου μιλώντας στον Σκάϊ, αρνούμενη κάθε ευθύνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης του καταδικασθέντος συζύγου της, χαρακτηρίζοντας την έρευνα που εντόπισε ένα εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ως «κατάπτυστη».

«Η έρευνα που βρήκε ένα εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του συζύγου μου ήταν κατάπτυστη. Εγώ ως οδοντίατρος θα έκανα καλύτερη. Απολύτως νόμιμα ήταν τα χρήματα. Στα 12 χρόνια δημαρχίας του δηλώσαμε 2,14 εκατ. ευρώ επίσημα» υπογράμμισε.

Για τις δηλώσεις του τότε ταμία του Δήμου Παναγιώτη Σαξώνη ότι έδινε χρήματα στον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και αυτός τα έδινε στον τότε δήμαρχο, είπε ότι «ο Σαξώνης μπορεί να λέει ό,τι θέλει δεν έχει φέρει ούτε έναν μάρτυρα ούτε τους έχει δει κανείς μαζί».

Ήρθε ένας καταχραστής και για να ελαφρύνει τη δική του κατάσταση, πήγε και κατέθεσε ότι ο δήμαρχος ήξερε (για τα χρήματα) και αυτό έγινε μια μέρα μετά αφού του ήρθε η απόλυση απο το δήμο απο τον άντρα μου και μετά άλλαξε τις καταθέσεις του πολλές φορές, υποστήριξε η ίδια.

Η κ. Παπαγεωργοπούλου, μίλησε και στον Alpha, όπου χαρακτήρισε «κατάπτυστη» και την κατάθεση του Γιάννη Μπουτάρη στο Δικαστήριο.«Ο Μπουτάρης το μόνο που είπε είναι ότι είχε την εντύπωση οτι ήταν μια συμμορία, κανένα συγκεκριμένο στοιχείο», είπε, ενώ ερωτηθείσα ποιους εννοούσε ο σύζυγός της στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας λέγοντας «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση Μπουτάρη».

Σχετικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο σύζυγό της μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, σημείωσε ότι το κόμμα δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. «Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής μέσα στη Νέα Δημοκρατία, τον ξέρουν όλοι. Έρχονται και μου λένε "είναι δυνατόν να καταδικαστεί σε ισόβια αυτό το διαμάντι;", το να τον διαγράψει τώρα η ΝΔ δεν θα μου κακοφανεί».