27 Φεβ 2013

Μήνυση Μαρκογιαννάκη κατά Βαξεβάνη


Μήνυση κατά του δημοσιογράφου κ. Κ. Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση, υπέβαλλε ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χανίων, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Καταλογίζει στον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος είναι και μάρτυρας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ότι...
πριν ακόμα γίνει πρόεδρος της προανακριτικής, ο εγκαλούμενος δημοσιογράφος «άρχισε μια απίστευτη συκοφαντική εκστρατεία» εναντίον του. Επικαλείται δε δημοσιεύσεις οι οποίες είχαν «μοναδικό στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή του», όπως αναφέρει.

Μεταξύ αυτών υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εκπλήσσει η επιλογή να τοποθετηθεί ο κ. Μαρκογιαννάκης επικεφαλής της προανακριτικής καθώς κάτι τέτοιο «είναι πέρα από κάθε έννοια ηθικής τάξης και πολιτικής ορθότητας, αφού ο ίδιος έπρεπε κανονικά να είναι αντιμέτωπος με προανακριτικές για υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομά του, αλλά δεν είναι χάρη στο σύστημα παραγραφής του νόμου περί ευθύνης υπουργών» (υποθέσεις Siemens και πυροσβεστικών ελικοπτέρων).

Ο κ. Μαρκογιαννάκης χαρακτηρίζει «τερατώδες ψέμα ότι γλύτωσα λόγω παραγραφής», όπως επισημαίνει αναφέροντας τις ενέργειες που έκανε ώστε να μην υπάρξει παραγραφή των αδικημάτων που του αποδίδονταν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Siemens, διότι, όπως τονίζει, «θα παρέμενε έτσι στο πρόσωπό μου η ρετσινιά». Αναφέρει δε, ότι κατά την συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής μίλησε για «προσπάθεια σπίλωσής» του και ζήτησε η υπόθεσή του να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση.

Επίσης, ο εγκαλών επικαλείται δημοσιεύματα του κ. Βαξεβάνη τα οποία του αποδίδουν ότι «έχει αναλάβει την ψιθυρολογία διαμόρφωσης κλίματος εναντίον των μελών της επιτροπής που κάνουν την δουλειά τους συνεπικουρούμενος από blogs που πληρώνονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών για να εμφανίζει την Ζωή Κωνσταντοπούλου ως τον πονοκέφαλο της επιτροπής, ως την φλύαρη που εμποδίζει την διαδικασία, ως γραφική που δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ευθύνη».