6 Φεβ 2013

Μας έστειλαν δύο CD οι Γάλλοι;


Το ερώτημα αν οι Γάλλοι μας έστειλαν δυο CD προκλήθηκε από την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου στην προανακριτική της Βουλής, ο οποίος είπε ότι το CD που έστειλαν οι Γάλλοι το 2010 είναι διαφορετικό τουλάχιστον ως προς τη μορφή με αυτό που έστειλαν πρόσφατα.

Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια ορισμένα μέλη της επιτροπής να ζητούν να...
γίνει μεταμεσονύκτια προβολή του αρχείου προκειμένου ο μάρτυρας να απαντήσει ευθέως εάν αυτό που βλέπει είναι ίδιο με ότι είχε δει πριν από περίπου 2,5 χρόνια.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας μετά από σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε να περιγράφει πως ήταν τα ηλεκτρονικά αρχεία του CD που του παρέδωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αγγελόπουλος ήταν υπεύθυνος για θέματα πληροφορικής του πρώην υπουργού και το πρόσωπο που ανέλαβε να επεξεργαστεί το αρχείο, να υπολογίσει το συνολικό ποσό των 2.062 καταθέσεων καθώς και τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά. Υπό αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι έχει πλήρη γνώση για την μορφή των αρχείων.

Όμως, η περιγραφές του κ. Αγγελόπουλου ήρθαν σε σύγκρουση με αυτές του κ. Θεόδωρου Φλωριάτου, μέλους της ομάδας που ταξίδεψε πρόσφατα στο Παρίσι προκειμένου να επανακτηθεί το CD.

Ο κ. Φλωριάτος, κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, έδωσε – σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής – διαφορετική εικόνα για την μορφή των αρχείων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προέδρευε εκείνη την ώρα της επιτροπής, να έρθει το CD στην επιτροπή, να εμφανιστούν τα αρχεία στον κ. Αγγελόπουλο και να απαντήσει ένα τελικά το CD του 2010 με αυτό του 2012 είναι ίδιο.

Όταν όμως, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της Βουλής να του φέρουν το υλικό, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το CD – για λόγους ασφαλείας – φυλάσσεται σε ειδικό χρηματοκιβώτιο της Βουλής αλλά κανείς δεν γνώριζε που είναι τα κλειδιά...