22 Φεβ 2013

Σήμερα κληρώνει για Millennium


Επιτελείο της Πειραιώς βρίσκεται στην Λισσαβόνα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Millennium Bank. Αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας. Πρόσθετα κεφάλαια 270 εκατ. ευρώ θα λάβει η Πειραιώς από τους Πορτογάλους.

Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Millennium Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες...
επιτελείο της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται στην Λισσαβόνα με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση της Millennium Bank στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και είναι πιθανό ακόμα και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί η συμφωνία.

Η Millennium Bank ξεκίνησε τη λειτουργία της στη χώρα μας το Σεπτέμβριο του 2000 και είναι θυγατρική του ομώνυμου πορτογαλικού ομίλου, Millennium bcp. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (2011) το ενεργητικό της τράπεζας στην  Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 6,2 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις στα 2,94 δισ. ευρώ και το χαρτοφυλάκιο δανείων στα 4,65 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια). Η τράπεζα απασχολεί 1.194 άτομα ενώ διαθέτει δίκτυο 119 καταστημάτων εκ των οποίων τα 60 βρίσκονται στην Αττική.

Σύμφωνα με την συμφωνία η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει πρόσθετα κεφάλαια ύψους 270 εκατ. ευρώ  ενώ οι Πορτογάλοι μέτοχοι θα καλύψουν και τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση της Millennium. Με την προσθήκη της Millennium, και της κεφαλαιακής ενίσχυσης των 270 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Πειραιώς πραγματοποιεί ένα αποφασιστικό βήμα για την συγκέντρωση της ιδιωτικής συμμετοχής του 10% που απαιτείται προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει την ιδιωτική φυσιογνωμία της. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την απόκτηση της Γενικής Τράπεζας από τον γαλλικό όμιλο Societe Generale.  Και στην περίπτωση αυτή οι Γάλλοι πρώτα θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της Γενική στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης (281 εκατ. ευρώ) ενώ επιπλέον θα ενισχύσουν την θυγατρική τους με πρόσθετα κεφάλαια ύψους 170 εκατ. ευρώ. Έτσι με την απόκτηση Millennium και Γενικής τράπεζας ο όμιλος Πειραιώς θα ενισχυθεί με πρόσθετα κεφάλαια ύψους 440 εκατ. ευρώ καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ιδιωτικής συμμετοχής που απαιτείται στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Πειραιώς έχουν εκτιμηθεί σε 7.335 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ θα καλυφθούν με την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών.


(matrix24.gr)