14 Μαρ 2013

Με 109 ψήφους εξελέγη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης


Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αφού κατά τη διαδικασία ανάδειξης του 13μελούς Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος την Πέμπτη το απόγευμα, έλαβε 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψηφισάντων. Τρία ήταν τα άκυρα ψηφοδέλτια και 56 τα λευκά.

Ο 33χρονος Ανδρουλάκης ήταν...
η πρόταση του Βαγγέλη Βενιζέλου για τη θέση του γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του κινήματος πρότεινε επίσης για μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τους Θάνο Μωραΐτη, Μιχάλη Καρχιμάκη, Παναγιώτη Αλαμάνο, Κώστα Σκανδαλίδη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Τόνια Αντωνίου, Φώφη Γεννηματά, Κυριάκο Πιερρακάκη, Χρήστος Παπαστεργίου, Συλβάνα Ράπτη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου. Ωστόσο ο Θάνος Μωραΐτης αρνήθηκε να είναι υποψήφιος.

Τις υποψηφιότητές τους για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έθεσαν επίσης - εκτός λίστας - οι Αντώνης Σαουλίδης, Κώστας Μπελτεγρής και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Από την Ιπποκράτους αποδιδόταν μεγάλη σημασία στον αριθμό των ψήφων που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος γραμματέας, αφενός διότι θα καταδείξει τη δύναμη των βενιζελικών στο εσωτερικό του κόμματος μετά το Συνέδριο και αφετέρου θα μετρήσει το βάθος του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί εντός της ίδιας ομάδας λόγω των αντιδράσεων που καταγράφονται προς το πρόσωπο του 33χρονου Νίκου Ανδρουλάκη.

Η «επίδοση» των 109 ψήφων σε σύνολο 168 ψηφισάντων θεωρείται ικανοποιητική για τον Νίκο Ανδρουλάκη.