29 Μαρ 2013

Ανησυχώ για τις καταθέσεις στην Ελλάδα


Η τρόικα, μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Κύπρο, δεν θα είναι έκπληξη εάν προσπαθήσει να διορθώσει την υστέρηση των εσόδων στην Ελλάδα «με κάποιας μορφής φορολόγηση των καταθέσεων», εκτίμησε ο Γ.Σταθάκης



«Μπορεί να προσπαθήσουν να διορθώσουν την υστέρηση των εσόδων, με κάποιας μορφής φορολόγηση των καταθέσεων», εκτίμησε στον RealFM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υστέρηση των εσόδων, όπως τόνισε ο κ.Σταθάκης, «είναι το μεγάλο πρόβλημα το δεύτερο εξάμηνο. Εάν τα δημόσια έσοδα δεν πάνε καλά, τότε φοβάμαι -ή δεν θα εκπλαγώ- εάν η τρόικα ένα πρωί πει "αφού δεν διορθώνονται τα δημόσια έσοδα, γιατί να μην τα διορθώσουμε με κάποιας άλλης μορφής εργαλεία, σαν αυτά που χρησιμοποιήσαμε στην Κύπρο"».

Σε ερώτηση εάν ανησυχεί για τις καταθέσεις ήταν σαφής, λέγοντας: «Γι' αυτό ανησυχώ. Οχι μόνο ως προς αυτό, ως προς το ότι θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα δημόσια έσοδα με κάποιας μορφής φορολόγηση των καταθέσεων. Μπορεί να είναι και ήπια αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι εκεί που πάει να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση, εγγράφουμε πάλι έναν μηχανισμό αστάθειας στο εσωτερικό του».