4 Απρ 2013

Στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ καταθέτει ο Ευ.Βενιζέλος


Ξεκίνησε η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ.Βενιζέλος θα κληθεί να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ότι..
πιθανότατα του παρέδωσε στις 8 Ιουλίου το επίμαχο στικάκι, αντί στις αρχές Αυγούστου, όπως είχε καταθέσει αρχικά στους οικονομικούς εισαγγελείς.

 Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ στο usb με τη λίστα Λαγκάρντ έγινε αντιγραφή το μεσημέρι μεταξύ 3:02 -3:04 της 8ης Ιουλίου του 2011, ενώ το βράδυ στις 9:40 της ίδιας μέρας από τον χρήστη user V, ανοίγονται τρία αρχεία.

 Στην μαραθώνια κατάθεση που είχε δώσει τον Οκτώβριο ο κ.Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα, είχε τονίσει πως το υλικό της λίστας μπορεί να έχει «πειραχτεί».

«Δεν μου ανέφερε κανείς για τη λίστα Λαγκάρντ. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι το ΣΔΟΕ δεν είχε το υλικό. Ευτυχώς που το είχα. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τονίσει ότι το υλικό τού δόθηκε ατύπως, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό μετά από τόσο χρονικό διάστημα η λίστα να έχει υποστεί αλλοιώσεις, δεδομένου ότι οι ενδιαφερόμενοι βρήκαν χρόνο να οργανωθούν.