16 Μαΐ 2013

Υμνητής του Χίτλερ στον ναό της Δημοκρατίας!


Στη σαφή παραδοχή, και μάλιστα εντός της Ολομέλειας της Βουλής, ότι είναι (φιλο)ναζιστής και «υμνητής του Χίτλερ» προχώρησε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, σκορπίζοντας ανατριχίλα στους περισσότερους από τους παριστάμενους συναδέλφους του.


Για πρώτη φορά χρυσαυγίτης βουλευτής παραδέχθηκε μέσα στον ναό της Δημοκρατίας τόσο ξεκάθαρα τον θαυμασμό του για τον ναζισμό και τον Χίτλερ, κάτι το οποίο τα στελέχη του κόμματος, αλλά και ο αρχηγός τους, φρόντιζαν να το «λειαίνουν» και εντέλει να μην το παραδέχονται.
Κόντρα Τατσόπουλου - Παππά [15/05]

Το... φιτίλι άναψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλος κατά την ομιλία του επί της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του, έπειτα από μήνυση που του υπέβαλε ο Χρ. Παππάς για δηλώσεις του κ. Τατσόπουλου μετά τα γεγονότα στο θέατρο «Χυτήριο», όπου τον χειμώνα παιζόταν η παράσταση Corpus Cristi. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές και μέλη της Χ.Α. είχαν αντιδράσει προκαλώντας επεισόδια έξω από το θέατρο, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι παραστάσεις.

Τότε ο κ. Τατσόπουλος είχε αποκαλέσει τους χρυσαυγίτες «νταβατζήδες» και ο κ. Παππάς του είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε απόσπασμα από κείμενο στο οποίο ο κ. Παππάς, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούσε να τιμηθεί η επέτειος του θανάτου του Αδόλφου Χίτλερ.

Αναλυτικά το απόσπασμα από το περιοδικό της Χρυσής Αυγής με την υπογραφή του Χρ. Παππά έχει ως εξής: «Ο Φίρερ του Γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της νέας Ευρώπης και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15:30 της 30ής Απριλίου 1945. Την ίδια μέρα, μετά από 38 χρόνια, οι Ελληνες εθνικοσοσιαλισταί θα σταθούμε προσοχή χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φίρερ ''σε μία-δύο γενιές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη''. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας, νίκη που θα σημάνει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμογονία και τη συντριβή του δηλητηριαστή όλων των λαών: του διεθνή Ιουδαϊσμού. Ο αγών συνεχίζεται. Το μέλλον μας ανήκει».

«Δεν θα συνηθίσουμε στον τρόμο που θέλει να επιβάλει η Χ.Α. Στη συνείδησή μας ο φασισμός είναι ταυτισμένος με ένα κύμα, ένα τσουνάμι βίας. Αυτό έχει δρομολογηθεί, κάθε δυο μέρες έχουμε καταγραφή μιας ρατσιστικής επίθεσης», είπε ο κ. Τατσόπουλος, ο οποίος τάχθηκε κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του διότι, όπως εξήγησε, η στάση της Χ.Α. «είναι η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου» και επιδιώκει «να μετατρέψουμε τη Βουλή σε φάμπρικα μηνύσεων, ώστε ο κάθε βουλευτής να αυτολογοκρίνεται». Μάλιστα επέμεινε στον χαρακτηρισμό «νταβατζήδες», λέγοντας ότι η λέξη αυτή «σημαίνει προστάτες διά της βίας».

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τατσόπουλο που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας. Τι να κάνουμε, ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και του ανήκει το μέλλον του κόσμου», απάντησε με κυνισμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α., ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «Αριστερά των gay parade, από την οποία λείπει ο ανδρισμός».

Νωρίτερα ο κ. Τατσόπουλος είχε αναφερθεί και στην ομιλία του Ηλ. Κασιδιάρη σε μια αντίστοιχη με τη δική του άρση ασυλίας, όπου ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε απαγγείλει απόσπασμα από τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», το οποίο όπως είπε «ήταν το αγαπημένο ανάγνωσμα του Χίτλερ και αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τις διώξεις των Εβραίων». Εντέλει με 121 «όχι» έναντι 73 «ναι», 4 «παρών» και 1 άκυρου απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή.
.

Νωρίτερα, υπέρ της άρσης ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Παναγιώταρου (για «συκοφαντική δυσφήμηση») τάχθηκαν 196 βουλευτές (1 «όχι», 1 «παρών» και 1 άκυρο), ενώ υπέρ της άρσης ασυλιών του βουλευτή της ΝΔ Ν. Κακλαμάνη (για «παράβαση καθήκοντος») ψήφισαν 174 βουλευτές (με 22 «όχι», 2 «παρών» και 1 άκυρο), της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη (για «συκοφαντική δυσφήμηση») ψήφισαν 175 βουλευτές (με 21 «όχι», 2 «παρών» και 1 άκυρο) και του ανεξάρτητου βουλευτή Οδ. Βουδούρη (για «συκοφαντική δυσφήμηση») ψήφισαν 194 βουλευτές (με 2 «όχι», 1 «παρών» και 1 άκυρο).