11 Ιουν 2013

Κλείνει το βράδυ η ΕΡΤ - βίντεο

«Λουκέτο» στην ΕΡΤ βάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.


Ο κ. Κεδίκογλου, με μια σκληρή ανακοίνωση, χαρακτήρισε τη σημερινή ΕΡΤ «σκάνδαλο» και «μοναδική περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε επίσης για «ιερές αγελάδες,που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει μέχρι σήμερα», για «προνόμια συνδικαλιστικά» και για «απίστευτη σπατάλη μέσω εξωτερικών παραγωγών».

Όπως είπε, στη θέση της ΕΡΤ, που θα πάψει να εκπέμπει από σήμερα το βράδυ μετά το τέλος του προγράμματός της, θα δημιουργηθεί νέος οργανισμός, με πολύ λιγότερο προσωπικό, ο οποίος θα λειτουργήσει «το συντομότερο».

Ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν κανονικά και όσοι θέλουν από αυτούς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στον νέο οργανισμό.


Τόνισε, ακόμη, ότι οι κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, θα καλυφθούν με προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ, σε άλλους οργανισμούς του Δημοσίου.