9 Ιουν 2013

Ο Σαμαράς επιμένει για το success story και καταγγέλλει τα δύο άκρα

Με την ομιλία του του Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά κορυφώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας στο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης.


Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. Τραβάμε κουπί με τους άλλους δύο αρχηγούς. Κωπηλασία χρέους» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και για το γεγονός ότι«υπονομεύει τη χώρα να βγει από την κρίση διώχνοντας επενδυτές. Ο Τσίπρας ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο του»

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «όλοι μαζί κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα, διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι η χώρα θα βγει από το ευρώ· Όλοι μας είχαν τελειωμένους και τώρα ο ξένος τύπος αφιερώνει πρωτοσέλιδα για τα επιτεύγματα που έχουμε καταφέρει».

Έκανε αναφορά και στην έκθεση του ΔΝΤ τονίζοντας ότι «δεν το στηρίξαμε το πρώτο μνημόνιο γιατί ήταν λάθος η συνταγή. Τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά».»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Αυτό είναι αυτονόητο, όπως και ότι ότι δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία».