8 Ιουλ 2013

Ηθικούς αυτουργούς «δείχνει» ο Γ.Καμίνης - Προβοκάτσια, απαντά ο Θ.Μπαλασόπουλος

Τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ «δείχνει» ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά τη συνεδρίαση που είχε ως αντικείμενο τη λήψη απόφασης για  κινητοποιήσεις λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας.


Απαντώντας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ.Μπαλασόπουλος τόνισε ότι θα ήταν ανόητος να στοχοποιήσει τον δήμαρχο Αθηναίων, ενώ ελήφθη ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για προβοκάτσια και παραπέμπει σε «γνωστούς» ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 και το Μega, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ τον στοχοποίησε προσωπικά, ενώπιον δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα της συνδρίασης, λέγοντας ότι ο κ. Καμίνης δεν υπερασπίστηκε επαρκώς τους εργαζόμενους και αναπαράγοντας μεταξύ άλλων φημολογία ότι ο κ. Καμίνης είχε προ ημερών συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για «να πουλήσει τους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ απάντησε ότι «μόνο ένας ανόητος» θα στοχοποιούσε το δήμαρχο Αθηναίων, «αφού ομόφωνα η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις». Ο κ. Μπαλασόπουλος σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι και η ομοσπονδία δεν στοχοποίησαν κανέναν και επέρριψε την ευθύνη της επίθεσης σε ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες.

Ο κ. Μπαλασόπουλος τόνισε: «Τους ξέρουμε ποιοι είναι και ο κ. Καμίνης τους ξέρει. Είναι ακροδεξιοι, χρυσαυγίτες υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων» και σημείωσε ότι η ίδια ομάδα στοχοποίησε και τον ίδιο.

«Αν ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους γνωρίζει, ας καταθέσει στην Εισαγγελία ποιοι είναι. Υπάρχει και βίντεο που δείχνει ένα άτομο να πετάει ένα μπουκάλι. Εγώ δεν γνωρίζω ποιοι είναι» απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ σημείωσε ότι ήταν μια οργανωμένη ομάδα στην είσοδο της ΚΕΔΕ από την αρχή της συνεδρίασης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται άτομα που πρόσκεινται στην Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, τόνισε ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών την ώρα του επεισοδίου.

Ο κ. Μπαλασόπουλος μίλησε για προβοκάτσια την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν αγώνα για τη δουλειά τους. «Υπάρχουν όρια στη συκοφαντία. Δεν μπορούν να δημιουργούν μέτωπο κατά των εργαζομένων σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με την προβοκάτσια, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι η ηγεσία της της ΠΟΕ-ΟΤΑ «ρίχνει λάδι στη φωτιά· επιδιώκεται η πολιτική πόλωση και κάποιοι το εκμεταλλεύονται». Θύμισε, δε, ότι ανάλογα επεισόδια έχουν σημειωθεί στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα με τον γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γ.Καμίνης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και πως δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς, ούτε να συνεδριάζει η ΚΕΔΕ υπό αυτές τις συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε τη διαφωνία του με τις οριζόντιες, χωρίς αξιολόγηση, περικοπές προσωπικού, τόνισε ότι επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και επανέλαβε ότι κάθε δήμος έχει ανάγκη τη δημοτική αστυνομία και τους φύλακες των σχολείων.

Την Παρασκευή, όταν έγιναν γνωστοί οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τους δημοτικούς υπαλλήλους, ο Γ.Καμίνης είχε δηλώσει: «Την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της.

»Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».