16 Ιουλ 2013

Οργή Νικήτα Κακλαμάνη για την απουσία υπουργών από τη Βουλή

Λάβρος κατά των υπουργών της κυβέρνησης που δεν ήταν στα υπουργικά έδρανα κατά την διαδικασία των ομιλιών βουλευτών, εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή».

Ήταν η σειρά του να μιλήσει όμως εκείνη την ώρα στα υπουργικά έδρανα βρισκόταν μόνον ο υφυπουργός Παιδείας Σ.Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο είπε ότι «είναι πολύ συμπαθής, όμως είναι υφυπουργός και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτά που θέτουμε».

Και διερωτήθηκε πού είναι ο υπουργός Οικονομικών όταν τα 3/4 του πολυνομοσχεδίου αφορούν θέματα αρμοδιότητάς του και ποιος θα απαντήσει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή το υπουργείο Υγείας;

«Δεν έχω ανάγκη να τα ακούσουν οι ψηφοφόροι μου αλλά οι υπουργοί οι οποίοι πρέπει να δώσουν κάποιες απαντήσεις», είπε ο κ. Κακλαμάνης καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει το νόμο που υπογράφει και μας ζητάει εμάς να τον ψηφίσουμε».

«Δεν έχω δει τόσο θλιβερή εικόνα κυβέρνησης. Είναι σα να ακούω τώρα τον πρωθυπουργό κ. Αντ.Σαμαρά να τους λέει ότι πρέπει να παρίστανται στη Βουλή», πρόσθεσε, ενώ πριν αποχωρήσει από την συνεδρίαση είπε ότι θα επανέλθει στην συζήτηση επί των άρθρων «πριν πάρω την απόφαση τι θα ψηφίσω και τι όχι», όπως σημείωσε με νόημα.

«Δεν έχει άδικο ο κ. Κακλαμάνης διότι το πολυνομοσχέδιο αυτό έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία και θα έπρεπε να είναι ισχυρότερη η εκπροσώπηση της κυβέρνησης», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Μαρκόπουλος.