24 Οκτ 2013

Πανεπιστήμια: Απογραφή για 1.700 διοικητικούς υπαλλήλους


Στοιχεία για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Παράταση της απεργίας για μια εβδομάδα αποφάσισε η συνέλευση των διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η προθεσμία έληξε το βράδυ της Τετάρτης στις 8μμ και σύμφωνα με το υπουργείο, από τους 1968 που είχαν υποχρέωση απογράφηκαν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα οι 1700. Για τους 268 που δεν πήραν μέρος στην απογραφή, αναμένεται η ενεργοποίηση των πειθαρχικών συμβουλίων των ιδρυμάτων τους.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η αυτοδίκαιη υπαγωγή τους σε καθεστώς αργίας.
Η μέθοδος της ηλεκτρονικής απογραφής επιλέχθηκε, μετά την έξι από τα οκτώ ιδρύματα που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας να στείλουν τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους στο ΑΣΕΠ.
 
To enet σε επικοινωνία του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, πληροφορήθηκε ότι ασκήθηκαν τηλεφωνικές πιέσεις σε υπαλλήλους για να απογραφούν, ενώ σήμερα σε συνέλευση διοικητικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κηρύχθηκε έκπτωτος συνδικαιστής που πρωτοστάτησε στη διαδικασία των πιέσεων.
Ακολούθως ανανεώθηκε από τη συνέλευση η απόφαση για παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου. Αύριο Πέμπτη στις 12 στα Προπύλαια, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν για να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στις 9πμ στον ίδιο χώρο για να έχουν συμμετοχή στην εθνική επέτειο.

Σε ανακοίνωσή τους οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Καμία προσπάθεια τρομοκράτησης δεν μπορεί να κάμψει μια από τις μεγαλύτερες απεργίες του τελευταίου διαστήματος.
 Η απάντησή μας στην επαίσχυντη τροπολογία που ψηφίστηκε χθες το βράδυ από τη δικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να θέσει σε αργία εργαζόμενους των Πανεπιστημίων που δεν «συμβιβάζονται με την απόλυσή τους, δεν θα είναι άλλη από τη συνέχιση του μεγαλειώδους αυτού αγώνα, για την ακύρωση των απολύσεων, για την υπεράσπιση του Πανεπιστημίου, για την ανατροπή τους!
Ήδη η πρώτη απάντηση δόθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με τη σημερινή απόφαση του Συλλόγου του ΕΚΠΑ για συνέχιση της απεργίας!
 Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ανησυχούν για τα Πανεπιστήμια υποσχόμενοι 1.349 απολύσεις στην Τρόικα πριν αρχίσει η ακαδημαϊκή χρονιά. Ανησυχούν για το Πανεπιστήμιο συκοφαντώντας το, στέλνοντας ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες, επικαλούμενοι τη νομιμότητα των απολύσεων και της διάλυσής τους.

 Ευτυχώς για το Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές του, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές δεν ανησυχούν με αυτό τον τρόπο. Σαν αντίπαλο δέος στη βίαιη υποβάθμιση του Πανεπιστημίου και στις απολύσεις των εργαζομένων από την Κυβέρνηση, αναπτύσσεται όλο και περισσότερο το αντίπαλο δέος του συλλογικού αγώνα της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».