3 Οκτ 2013

Βελτίωση των υπηρεσιών των εφοριών ζήτησε ο Χ. Θεοχάρης

Βελτίωση των υπηρεσιών των εφοριών ζήτησε ο Χ. Θεοχάρης
Στην ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Εφορίες αναφέρθηκε ο γενικός γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ ΔΟΥ.

  Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις ΔΟY, ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης μέσω της καλύτερης διαχείρισης του προσωπικού από την πλευρά των εφόρων και ότι πως δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση η εικόνα που παρατηρείται σήμερα στις εφορίες, ειδικά μια εποχή που λόγω των ηλεκτρονικών υποβολών έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα εργασίας από τους εφοριακούς υπαλλήλους.

Για τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων αναγνώρισε τα προβλήματα και είπε πως υπάρχει η διάθεση αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων έχουν εντοπιστεί. Σημειώνεται πως η λειτουργία 105 Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, τα οποία κανονικά θα υποκαθιστούσαν τις Εφορίες που συγχωνεύθηκαν σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, είναι ακόμη στα χαρτιά.

Εφοριακοί μέλη της ΠΟΕ ΔΟΥ που μετείχαν στη συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη ανέφεραν πως ο γενικός γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν απέκλεισε δεύτερο κύμα απολύσεων το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως υποστήριξαν ο κ. Θεοχάρης τούς τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες ώστε η συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών σε αυτό το κύμα απολύσεων να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή.

Πάντως, κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων αναφέρουν πως η τρόικα έχει αναγνωρίσει την ανάγκη προσλήψεων και όχι απολύσεων εφοριακών υπάλληλων και ότι ήδη το υπουργείο Οικονομικών κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.