22 Οκτ 2013

Αναζητούν τους βιολογικούς γονείς


Άφαντοι παραμένουν οι γονείς του ξανθού κοριτσιού που βρέθηκε στον καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα την περασμένη εβδομάδα. Έχουν περάσει πέντε ημέρες από τη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Παρά το γεγονός ότι οι φωτογραφίες της μικρής Μαρίας έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και όλα τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα ενημερώνουν διαρκώς για τις εξελίξεις, ακόμη δεν έχει εμφανιστεί η μητέρα της.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 39χρονος και η 40χρονη που υποστήριξαν αρχικά ότι είναι οι γονείς του κοριτσιού, ενώ η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες τους. Για το θέμα μίλησε από την Ιταλία ο πρωθυπουργός, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ενρίκο Λέτα. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι οι Αρχές έδρασαν άμεσα.

Δεν βρίσκεται στις λίστες της Interpol
Στο μεταξύ, κανένα από τα παιδιά της παγκόσμια λίστα της Interpol που αναζητούνται δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το κορίτσι. Αυτό απάντησαν οι κεντρικές υπηρεσίες της διεθνούς αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο της Interpol στηρίχθηκε στη σύγκριση του DNA της μικρής με τη σχετική λίστα με γενετικό υλικό για περίπου 610 αγνοούμενα πρόσωπα παγκοσμίως (μεταξύ των οποίων 61 παιδιά σε ηλικία που «δένει» με το κοριτσάκι) που έχει στη διάθεσή της η Διεθνής Αστυνομία.
Στη σχετική καταγραφή της Interpol δεν προσδιορίζεται εθνικότητα ή όνομα για τη μικρή, ένδειξη της ασάφειας που υπάρχει ακόμη στις διωκτικές αρχές για την προέλευση της μικρής.

Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» ότι το κοριτσάκι είναι 5 ή 6 ετών. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από την οδοντιατρική εξέταση που της έγινε. «Η μικρή βρίσκεται στο νοσοκομείο, κάνει τις ιατρικές εξετάσεις της έπειτα από εισαγγελική εντολή και είναι πολύ καλά στην υγεία της» δηλώνουν οι αρμόδιοι, τονίζοντας πως σύντομα θα βρίσκεται σε κάποιο από τα σπίτια της οργάνωσης.

Η μικρή Μαρία χορεύει στον καταυλισμό

Στην απολογία του στην ανακρίτρια Λάρισας ο 39χρονος Ρομά φέρεται να υποστήριξε ότι η σύζυγός του ήταν αυτή που επέμεινε να κρατήσουν το παιδί και ότι δεν πρόκειται για αρπαγή, καθώς - όπως είπε - η Βουλγάρα μητέρα του τους πίεσε να το κρατήσουν γιατί δεν μπορούσε να το μεγαλώσει. Ο άνδρας υποστήριξε ότι η Βουλγάρα μητέρα και ένας ομοεθνής της πήγαν στον οικισμό και βρήκαν την 40χρονη σύζυγο του. Ήταν μόνη της στο σπίτι και τις είπαν ότι δεν μπορούσε η μητέρα να μεγαλώσει το παιδί και αν θέλει να το κρατήσει αυτή.



Στη συνέχεια ο 39χρονος είπε ότι ο ίδιος αντέδρασε και είπε στη σύντροφό του ότι δεν θέλει να βάλει στο σπίτι του μία ωρολογιακή βόμβα. Τους το άφησαν το 2009, ήταν 15 με 17 ημερών βρέφος. Δήλωσε μάλιστα ότι έφυγε από το σπίτι για 15 ημέρες και όταν γύρισε το παιδί ήταν εκεί. Η 40χρονη του είπε ότι το είχε αγαπήσει. Και οι δύο υποστήριξαν ότι το μόνο που θέλουν είναι το καλό του κοριτσιού, καθώς και να βρεθούν οι βιολογικοί γονείς του.

Αμέσως μετά την προφυλάκισή τους, με εισαγγελική διάταξη δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των υποτιθέμενων γονιών της μικρής κοπέλας. Πρόκειται για τον Σάλη Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα. Η γυναίκα εμφανίζεται να έχει δύο στοιχεία ταυτότητας. Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή Σάλη Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ληξιαρχική πράξη γέννησης της μικρής κοπέλας την αναφέρει ως Μαρία Δημοπούλου.

Η αστυνομία δημοσίευσε και φωτογραφίες του ζευγαριού




Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τηλέφωνα επικοινωνίας, στα οποία μπορεί να καλέσει και να δώσει πληροφορίες όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες. Τα τηλέφωνα είναι 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Σαμαράς: Τέτοια θέματα είναι πάντα ανοικτά
Αυτό δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ιταλό ομόλογο του. Ενδεικτικό του παγκοσμίου ενδιαφέροντος που έχει η υπόθεση της μικρής Μαρίας είναι πως ο πρωθυπουργός απάντησε για το θέμα σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου. «Η αστυνομία ήταν εκεί ανακάλυψε ότι το κοριτσάκι δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα, αμέσως στείλαμε δείγματα DNA για να βρούμε την σχέση του κοριτσιού με τους γονείς του. Προσπαθούμε από εδώ και πέρα ώστε το κοριτσάκι να ζήσει κανονικά και ήρεμα. Στόχος είναι να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
 real.gr