30 Ιαν 2014

Τέλος στα περί «μεγάλου συνασπισμού»

Τη συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα (12:00) στους βουλευτές του κόμματός του κλείνοντας παράλληλα όλα τα σενάρια περί «μεγάλου συνασπισμού» και συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις αντιφατικές θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την Κουμουνδούρου για το χρέος, το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Σαμαράς έχει μάλιστα δεχθεί εισηγήσεις να «σηκώσει» το θέμα της Αργεντινής, με αφορμή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr θέλει να προλάβει τη δημιουργία κλίματος «συγκυβέρνησης» πριν αρχίσουν να ακούγονται «περίεργες» όπως χαρακτηρίζονται από συνεργάτες του, φωνές από το εσωτερικό του κόμματος για πιθανή συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα σε μία προοπτική ακυβερνησίας για τη χώρα αν και ο ίδιος θα επιμείνει πως πρόθεσή του είναι η εξάντληση της τετραετίας με το επιχείρημα ότι δεν θα βρεθεί πολιτική δύναμη που θα προσπαθήσει να «μπλοκάρει» την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς, παράλληλα, όπως έχει γράψει το Real.gr θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών - κάτι που άλλωστε σηματοδότησε και με τη διπλή επίσκεψή του σε Κεφαλονιά και υπουργείο Εργασίας μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει από βουλευτές και κυρίως υπουργούς «να βγουν από τα γραφεία τους» για να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο και να βρεθούν δίπλα στους πολίτες καθώς ο ίδιος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από το γεγονός ότι ελάχιστοι από το υπουργικό συμβούλιο δείχνουν πρόθυμοι να «βγουν μπροστά» και να υποστηρίξουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στους στόχους και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας και στα επιτεύγματα στον τομέα της οικονομίας δίνοντας διαβεβαιώσεις για κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και θα αναφερθεί στην επιστροφή των «μαύρων χρημάτων» στην κοινωνία όπως αποφασίστηκε πρόσφατα για την υγεία και την παιδεία.

Ερωτηματικό αποτελεί το εάν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που δείχνουν να έχουν κολλήσει και στις εσωτερικές συγκρούσεις υπουργών του (Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Τσαυτάρης, Χαρακόπουλος) για τις μεταρρυθμίσεις και την έκθεση του ΟΟΣΑ
Πηγη: Real.gr