27 Μαρ 2014

Με την πλάτη στον τοίχο η Χ.Α.

Ώρα μηδέν για την Χρυσή Αυγή, καθώς σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα αποφασίσει εάν θα προτείνει την άρση της ασυλίας και των υπόλοιπων βουλευτών.

Σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προτείνει την άρση της ασυλίας των Πολύβιου Ζησιμόπουλο, Γιώργου Γερμενή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του ανεξάρτητου πλέουν βουλευτή, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Ειδικότερα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ήδη η αρμόδια Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για την εισήγηση της άρσης ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών Νίκου Μίχου, Αντώνη Γρέγου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου αλλά και του Ευστάθιου Μπούκουρα, που διαγράφηκε και επίσημα χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Τον πρόεδρο της Βουλής, ενημέρωσε και επίσημα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, για τη διαγραφή του Ευστάθιου Μπούκουρα.

Οι βουλευτές αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ο Νίκος Μίχος κατηγορείται επιπλέον για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων με στόχο τον εφοδιασμό της οργάνωσης και παράβαση του νόμου για ναρκωτικά.

Ο Νίκος Μίχος υποστήριξε ότι τον κάλεσαν να απολογηθεί για δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών (αδίκημα της οπλοκατοχής), τα οποία είχε αφήσει επίτηδες –όπως είπε- για να τα βρει η αντιτρομοκρατική.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Γρέγος επέμεινε ότι δεν εμπλέκεται πουθενά στο πόρισμα των 190 σελίδων, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή έχει ήδη προτείνει την άρση της ασυλίας των Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση. Το ίδιο έχει αποφασίσει να προτείνει και για την προφυλακισμένη ηγεσία της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.