30 Ιαν 2015

Μάρτιν Σουλτς: Πρώτα φορολογική μεταρρύθμιση, μετά η στήριξη

Μάρτιν Σουλτς: Πρώτα φορολογική μεταρρύθμιση, μετά η στήριξηΠρώτα ορατά μέτρα και δη φορολογικά, που θα διορθώσουν τις κοινωνικές αδικίες στην Ελλάδα, και μετά στήριξη από την Ευρώπη είναι η θέση που εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη την Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Μάρτιν Σουλτς θα μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τη συνάντηση στην γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι στην Ευρώπη των 28 «στο τέλος πάντοτε γίνονται οι αναγκαίοι συμβιβασμοί».

Σημειώνει, ακόμη, ότι πολίτες ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους και προτρέπει τον έλληνα πρωθυπουργό να επικεντρωθεί σε αυτό κι όχι στη συζήτηση περί της κατάργησης της τρόικας.

Ο ίδιος εκφράζει έντονο προβληματισμό για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, καθώς εκτιμά ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν είναι καλός οιωνός για «ευελιξία» στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.

*Διαβάστε τη συνέντευξη αναλυτικά στα Νέα