17 Φεβ 2016

Ερώτηση στη Βουλή από τη ΝΔ για τη σύμβαση του «Ελ.Βενιζέλος»

Ερώτηση στη Βουλή από τη ΝΔ για τη σύμβαση του «Ελ.Βενιζέλος»Να λάβουν άμεσα θέση στο θέμα της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος» καλεί τα συναρμόδια υπουργεία η Νέα Δημοκρατία, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, μετά τα πυρά που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Παναγιώτης Ρουμελιώτης κατά του ΤΑΙΠΕΔ.


Για το θέμα αυτό, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής έκαναν την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.), κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε χθεσινή συνέντευξη, εναντιώθηκε ανοιχτά στο ενδεχόμενο παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Δ.Α.Α. κατά είκοσι έτη (από το 2026 στο 2046), όπως προβλέπεται, τόσο από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣYΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και από την υφιστάμενη Σύμβαση.

Ο κ. Ρουμελιώτης, μάλιστα, χαρακτήρισε ως “σκάνδαλο” τυχόν επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι στο εν λόγω θέμα κινείται αυτόνομα, χωρίς να έχει λάβει εντολή από το αρμόδιο υπουργείο.

Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση, όχι μόνο διέπεται από ασυνεννοησία, αλλά δεν έχει προβεί ούτε στον απαραίτητο στρατηγικό σχεδιασμό των αποκρατικοποιήσεων, στις οποίες σκοπεύει να προβεί.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να λάβουν άμεσα θέση. Να πουν ξεκάθαρα ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης στο ζήτημα της παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Δ.Α.Α., καθώς και το αν και κατά πόσο ο κ. Ρουμελιώτης εκφράζει δικές του προσωπικές απόψεις».