1 Απρ 2016

Καθυστερεί το άνοιγμα του αεροδρομίου στις Βρυξέλλες λόγω απεργίας

Καθυστερεί το άνοιγμα του αεροδρομίου στις Βρυξέλλες λόγω απεργίαςΈτοιμο να επαναλειτουργήσει μερικώς είναι το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, ωστόσο το άνοιγμά του καθυστερεί εν μέσω απεργίας των μελών της ασφάλειας του αεροδρομίου, τα οποία καταγγέλλουν μη επαρκή μέτρα ασφαλείας.


Σε ανάρτησή της στο Twitter, η διαχειρίστρια εταιρεία σημειώνει ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό και την 1η Απριλίου. Παράλληλα, αναφέρει ότι αναμένεται η απόφαση των Αρχών για την ημερομηνία επαναλειτουργίας του αεροδρομίου, σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει μερικώς.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών παραμένει κλειστό από την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου. 

Το συνδικάτο της αστυνομίας στο Βέλγιο είπε στο BBC ότι τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου δεν είναι επαρκή. 

Ο Βενσάν Γκιλ, πρόεδρος του συνδικάτου SLFP, σημειώνει: «Απεργούμε εξαιτίας αυτού που συνέβη στις 22 Μαρτίου. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε λες και αυτή η μέρα δεν υπήρξε ποτέ».

Και συνεχίζει: «Η αστυνομία αισθάνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ από την διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου είναι ανεπαρκή για αυτούς που εργάζονται και χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο».

Ο ίδιος κάλεσε να υπάρξει πιο ελεγχόμενη πρόσβαση στην αίθουσα αναχωρήσεων, με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλου, σαρωτών σώματος και μηχανημάτων ακτίνων Χ για τις αποσκευές.