4 Ιουλ 2016

Συμμετοχή της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ στα τέλη του έτους βλέπει ο Στουρνάρας

Συμμετοχή της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ στα τέλη του έτους βλέπει ο ΣτουρνάραςH Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) στα τέλη του έτους, εφόσον υπάρξει πρώτα ανάλυσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα Αυγή.


«Θα το έβλεπα ρεαλιστικά προς το τέλος του χρόνου. Δεν θα το απέκλεια πιο νωρίς. Αλλά ρεαλιστικά πιστεύω ότι θα ισχύσει το πρώτο» είπε ο κ. Στουρνάρας.

«Τέθηκε το θέμα τις προηγούμενες ημέρες και η άποψη των περισσότερων διοικητών είναι ότι θα επιθυμούσαν να δουν πρώτα μία ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», επισήμανε, προσθέτοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ανάλυση που θα κάνει το Eurogroup. Την ανάλυση μπορεί να την κάνει και η ίδια η ΕΚΤ».

Ο Γ.Στουρνάρας αναφερόμενος στο θέμα των capital controls είπε ότι, το επόμενο βήμα θα είναι η ελεύθερη διακίνηση του «νέου χρήματος» που βρίσκεται κρυμμένο στα στρώματα, αλλά και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων για την εισαγωγή πρώτων υλών.