13 Σεπ 2016

Θεοδωράκης: Στο ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται μόνο για το κόμμα και τις θέσεις τους

Θεοδωράκης: Στο ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται μόνο για το κόμμα και τις θέσεις τους«Η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κυρίως το κόμμα τους, οι θέσεις που ήδη έχουν και τα ποσοστά που ήδη έχουν» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για το εγχείρημα της ενιαίας Κεντροαριστεράς.


«Θέλουμε μια καθαρή εκλογική μάχη που θα βγάλει σε τρεις, τέσσερις μήνες έναν καινούριο αρχηγό όλου του μεσαίου χώρου χωρίς καμαρίλα, χωρίς παρασκηνιακές συμφωνίες, χωρίς διαπραγματεύσεις μεταξύ επιφανών στελεχών των κομμάτων, γιατί ο κόσμος του κέντρου είναι πολύ περισσότερος από τον κόσμο που είναι στο ΠΑΣΟΚ ή στο Ποτάμι» δήλωσε μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Εμείς λέμε, "είμαστε εδώ". Εάν πραγματικά θέλουν και όσοι θέλουν να διεκδικήσουν από το λαό, από την κοινωνία, την αρχηγία αυτού του χώρου, εμείς δηλώνουμε παρόντες. Φοβάμαι ότι κάποιοι μπήκαν σε αυτόν τον διάλογο για να φύγουν. Η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κυρίως το κόμμα τους, οι θέσεις που ήδη έχουν και τα ποσοστά που ήδη έχουν. Εμείς μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο και γι' αυτό το πολύ μεγαλύτερο είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε ακόμα και το καινούριο μας κόμμα. Αρκεί όμως να έρθουν όλοι, και κυρίως όλοι αυτοί οι πολίτες που είναι κεντρώοι, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και αυτή τη στιγμή νιώθουν άστεγοι. Και αυτοί δεν θα έρθουν σε ένα συνασπισμό κομμάτων, όπως κάποιοι θέλουν, θα έρθουν μόνο αν γεννηθεί κάτι καινούριο» σημείωσε.

Επ΄ αυτού, ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε, απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη: «Αν κάνεις τις εκλογές αυτές, αν τις κάνετε τελικά και συμφωνήσετε, φρόντισε τουλάχιστον να μην την πάθεις σαν και εμένα, να σου "τη στήσουν", να σου αναβάλουν τις εκλογές».

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε, ότι συζήτησε με τον περιφερειάρχη ένα πολύ σοβαρότερο εγχείρημα, που όπως είπε, «είναι η συμμαχία των δυνάμεων που δουλεύουν για να σώσουμε τη χώρα. Γιατί αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες χωρίς καμία εξαίρεση».

Ο κ. Θεοδωράκης στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. «Αδυνατώ να πιστέψω και να παρακολουθήσω τον πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο που τόσα χρόνια λέει ψέματα και υποσχέσεις. Λέει πως ό,τι υποσχέθηκε το έχει κάνει πράξη και αυτό προκαλεί γέλια, για να μην πω κλάματα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ο κόσμος θέλει καθαρές κουβέντες. 'Ολοι έχουμε το δικαίωμα στο λάθος και στην υπερβολή. Αλλά να έρχεται ο κ.Τσίπρας και να λέει "υποσχέθηκα μερικά πράγματα, τα έκανα όλα και συνεχίζω" αυτό προσβάλλει τη νοημοσύνη των συμπολιτών μου» πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης του ανέφεραν ως παράπονο πως «η χώρα δεν παίρνει τις ευθύνες που της αναλογούν για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων».

«Εμείς χωρίς φόβο λέμε, ευθέως, ότι η Μακεδονία έχει εκπληρώσει στο ακέραιο το ανθρωπιστικό της καθήκον, το χρέος της και θα πρέπει όλοι οι Δήμοι και όλες οι περιφέρειες να πάρουν ένα μέρος των προσφύγων που τους αναλογεί» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

Για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας και θα καθίσουν στα θρανία, ο κ.Θεοδωράκης πρότεινε ως λύση να δημιουργηθούν «σχολεία στους καταυλισμούς, τα λεγόμενα στην Ισπανία σχολεία του δρόμου».