Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για τις αλλαγές στην κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών», ενώ αναμένεται να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, «ώστε να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις τις εποχής».
«Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».
«Πρόσωπα καινούργια πάντα υπάρχουν, ακόμα και εκτός ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε η κ. Γεροβασίλη, χωρίς όμως να μπει σε ονοματολογία.
Χρονικά τον προσδιόρισε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με την αξιολόγηση και τo χρέος υπογράμμισε ότι από τον Μάιο η κυβέρνηση έχει ψηφίσει φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα.
«Τρέχουμε για την επιτυχή ολοκλήρωση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να πάμε παρακάτω όπως έχει συμφωνηθεί τον Μάιο».
Σε ερώτηση για τον νόμο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «υπάρχει ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο, διαφωνίες ως προς τη διαδικασία μπορεί να υπάρχουν» και πρόσθεσε:
«Υπάρχει μια αντιπολίτευση, που μας αποδίδει χαρακτηρισμούς. Πρόκειται για αντιθεσμικούς χαρακτηρισμούς που βλάπτουν τη δημοκρατία».
Για τη λεγόμενη τροπολογία που ρίχνει άμεσα μαύρο στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, είπε ότι αφενός δεν ήρθε ως απειλή και αφετέρου δεν αποσύρθηκε, αλλά ανεστάλη.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει και όσους πλήρωσαν για τις άδειες.
Σε ερώτηση για την υπόθεση του ανώτατου δικαστικού και την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων, απάντησε πως ο υπουργός όφειλε να ζητήσει την έρευνα για το εάν υπήρξε «εύνοια» με αθέμιτα μέσα για να προαχθεί άλλος δικαστικός.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε και έρευνα για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τού συγκεκριμένου δικαστή του ΣτΕ.
Κατέληξε, πάντως, λέγοντας ότι «αυτό που γίνεται στη δημόσια σφαίρα για την πίεση στον δικαστικό κόσμο το θεωρώ πρωτόγνωρο και δεν εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Για το ενδεχόμενο εάν θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση στην περίπτωση που ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, η κ Γεροβασίλη εξέφρασε την άποψη ότι «ο κάθε νόμος παράγει ουσιαστικά και πολιτικά αποτελέσματα για όλους μας. Εάν υποθέσουμε ότι κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος γυρίζουμε αυτομάτως στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο κανείς δεν θέλει, αλλά η κυβέρνηση παραμένει στο δόγμα νόμος και τάξη.»