20 Ιαν 2017

Όλα ξεκινούν σήμερα»: Ο Τραμπ ορκίζεται πρόεδρος των ΗΠΑ

«Όλα ξεκινούν σήμερα». Με αυτό το μήνυμα στο Twitter, ο αμφιλεγόμενος Ντόναλντ Τραμπ γίνεται την Παρασκευή ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο ίδιος αναμένεται να εμφανιστεί ενωτικός την ημέρα της ορκωμοσίας του και υπόσχεται να κάνει την Αμερική «και πάλι μεγάλη».Υποστηρικτές και διαδηλωτές θα βγουν στους δρόμους της Ουάσινγκτον, ενώ μία μεγάλη διαδήλωση αναμένεται να λάβει χώρα το Σάββατο.


Το μεσημέρι (ώρα Ουάσινγκτον) ο Τραμπ αναλαμβάνει και επισήμως καθήκοντα από τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία του και θα ηγηθεί πορείας προς τον Λευκό Οίκο.

Συνεχής ενημέρωση από το in.gr:
  • Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ θα πιουν τσάι με το ζεύγος Ομπάμα στο Μπλου Ρουμ, ένα από τα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία και την ομιλία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.
  • Οι Τραμπ δίνουν στους Ομπάμα δώρο, κάτι σε ένα μπλε κουτί από του Tiffany. Ώρα για φωτογραφίες.
  • 16:40 (ώρα Ελλάδας). Μπαράκ Ομπάμα και Μισέλ Ομπάμα υποδέχονται τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα βγαίνει για τελευταία φορά από το Οβάλ Γραφείο.
  • Η τελετή τελείωσε και οι Τραμπ κατευθύνονται στον Λευκό Οίκο.
  • Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ βγήκαν από το Blair House, τον προεδρικό «ξενώνα» για να παρακολουθήσουν τελετή στην επισκοπική εκκλησία του αγίου Ιωάννη κοντά στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ φορά την χαρακτηριστική κόκκινη γραβάτα του και η Μελάνια ένα γαλάζιο φόρεμα, ενώ μαζί τους βρίσκονται η κόρη του μεγιστάνα, Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της.



in.gr