31 Μαρ 2017

Επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους έλαβε και ο Τρ.Μηταφίδης

Επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους έλαβε και ο Τρ.ΜηταφίδηςΜετά τον Μάκη Μπαλαούρα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης παραδέχεται ότι έλαβε το έκτακτο επίδομα που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους, έκανε όμως για λάθος της υπηρεσίας και ότι το βοήθημα θα επιστραφεί.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο κ. Μηταφίδης απάντησε στο ερώτημα εάν είναι ανάμεσα σε αυτούς που πήραν τη λεγόμενη 13η σύνταξη: «Ναι, όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων -και αυτό είναι το λάθος- πήραν το έκτακτο αυτό επίδομα».

«Το κατάλαβα όταν ανέκυψε το θέμα με τον κ. Μπαλαούρα. Διότι η βεβαίωση αποδοχών που παίρνουμε κάθε φορά από τη Βουλή δεν περιλαμβάνει το τμήμα της σύνταξής μας -το οποίο, κακώς κατά τη γνώμη μας, έστω και αν είναι στα 4 κατοστάρικα, είναι μόλις το 30% της σύνταξης που παίρναμε- εξακολουθεί να δίνεται στους βουλευτές» πρόσθεσε.

Ο κ. Μηταφίδης πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Εργασίας και ότι θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιοι που δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια έλαβαν το επίδομα και να επιστρέψουν τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Ως προς το θόρυβοι που δημιουργήθηκε, ο κ. Μηταφίδης σχολίασε πως «υπάρχει μια πολύ μεγάλη σπέκουλα. Αντιπερισπασμός. Ας μας απαντήσουν για τα λεφτά που πήγαν στα νησιά της Καραϊβικής και δεν είναι και τα μόνα».

Παράλληλα δήλωσε πως «δεν στοχοποιήθηκε τυχαία ο Μάκης Μπαλαούρας» και υποστήριξε πως «επειδή το κριτήριο δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και ηθικό σε όσων τους λογαριασμούς μπήκε το βοήθημα φορτωνόμαστε και ιδιοτέλεια».