28 Σεπ 2018

Τσουνάμι στην Ινδονησία: Χάος και αναφορές για αγνοούμενους

Τσουνάμι στην Ινδονησία: Χάος και αναφορές για αγνοούμενους | in.grΤις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι του νησιού Σουλαγουέσι, στην Ινδονησία, μετά το τσουνάμι που χτύπησε τις παραθαλάσσιες επαρχίες Παλού και Ντογκάλα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών, τα νερά παρέσυραν σπίτια που βρίσκονταν κοντά στην ακτή, ενώ περίοικοι έχουν δηλώσει αγνοούμενους, όπως μεταδίδει το Associated Press.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επικοινωνία με την περιοχή είναι δύσκολη, ενώ και η προσπάθεια αναζήτησης και διάσωσης παρεμποδίζεται από το σκοτάδι. Για το λόγο αυτό, οι αξιωματούχοι ελπίζουν να είναι σε θέση να μετρήσουν το εύρος των ζημιών κατά τη διάρκεια της ημέρας
Το ευτύχημα πάντως, προς στιγμήν, είναι πως δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.
Σημειώνεται πως στις δύο αυτές επαρχίες ζουν περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι.
«Το τσουνάμι 1,5 έως 2 μέτρων έχει υποχωρήσει» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας. «Τελείωσε. Η κατάσταση είναι χαοτική, οι άνθρωποι τρέχουν στους δρόμους και κτίρια καταρρέουν» πρόσθεσε ο ίδιος.
Εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ερασιτεχνικά βίντεο καταγράφουν τις στιγμές που πανικού που εκτυλίσσονται, με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να σωθούν.