23 Αυγ 2012

Μέρκελ – Ολάντ: Τηρήστε τις δεσμεύσεις


Στην ατζέντα της συνάντησης που περιλαμβάνει την κρίση στην ζώνη του ευρώ, τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και την Ελλάδα, αναφέρθηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος λίγο πριν τη συνάντηση τους στο Βερολίνο.

Σε αυστηρό ύφος η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι...
η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. «Για εμένα είναι σημαντικό ότι πρέπει να τηρήσουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας και τις υποσχέσεις μας και να ακούσουμε πρώτα τι έχει να μας πει η τρόικα» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.


«Θα πω στην Ελλάδα ότι πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Οι Έλληνες είναι σε καλό δρόμο και αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσουν. Γνωρίζω ότι αυτές οι προσπάθειες είναι δύσκολες για την Ελλάδα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι επιθυμεί την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και ζήτησε η Αθήνα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. «Θέλουμε και θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Είναι μία επιθυμία που έχουμε εκφράσει από την αρχή της κρίσης και άρα εναπόκειται στους Έλληνες να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να το πετύχουν» είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

(real.gr)