29 Αυγ 2012

«Άοπλος και νεκρός ο Λάντεν όταν μπήκαν τα στρατεύματα στο καταφύγιο του»


Ένα νέο βιβλίο για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ανατρέπει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα: Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν άοπλος και ήδη νεκρός, όταν στρατιώτες εισέβαλλαν στο καταφύγιο του στο Πακιστάν...


Ο συγγραφέας, που υπογράφει ως Mark Owen, μέλος των ειδικών δυνάμεων που είδε τον Μπιν Λάντεν να πεθαίνει το Μάιο του 2011, γράφει:

«Είμαστε πέντε βήματα μακριά όταν άκουσα πυροβολισμούς με σιγαστήρα. Δεν μπορούσα από τη θέση που βρισκόμουν να καταλάβω αν είχε χτυπηθεί ο στόχος. Ο άνδρας εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο… Δεν είχε καν προετοιμάσει κάποια άμυνα. Δεν είχε πρόθεση για μάχη. Για δεκαετίες ζητούσε από όσους τον ακολουθούσαν να φορούν γιλέκα με εκρηκτικά ή να κατευθύνουν αεροπλάνα μέσα σε κτήρια, αλλά εκείνος δεν σήκωσε καν το όπλο του».

Το βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την CIA, όσο και από το Πεντάγωνο, ενώ η φωτογραφία του συγγραφέα, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Matt Bissonnette, κυκλοφορεί σε site της Αλ Κάιντα με την λεζάντα «αυτό είναι το σκυλί που σκότωσε τον μάρτυρα Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Πάντως, παρόλο που ενδέχεται να υπάρξουν ποινικές κυρώσεις για τον 36χρονο στρατιώτη, καθώς δεν επιτρέπεται να διαρρέουν απόρρητες πληροφορίες για τον στρατό, το βιβλίο δεν αποκλείεται να γίνει και ταινία, αφού ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο σκηνοθέτης Steven Spielberg.

(star.gr)