1 Οκτ 2012

Σαμαράς: «Ουσιαστικό και ηθικό το χρέος όλων να συμβάλουν στην ανάκαμψη του τόπου»


«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας είναι και ουσιαστικό και ηθικό το χρέος όλων να συμβάλουν στην προσπάθεια για την ανάκαμψη του τόπου», είπε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στα μέλη του προεδρείου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου...


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Οι εφοπλιστές ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος της ναυτιλίας ενώ συζητήθηκαν και τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ένωσης Θεόδωρος Βενιάμης είπε στον κ. Σαμαρά ότι «ο εφοπλιστικός κόσμος, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και τη μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να ανακάμψει και να αναπτυχθεί, ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις, δηλώνει παρών και συμβάλει στην προσπάθεια μέσα από τα φορολογικά έσοδα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μουσουρούλης δήλωσε ότι «η συζήτηση που κάναμε με τους έλληνες εφοπλιστές στηρίζεται κυρίως στην κοινή προσπάθεια να υπάρξει στήριξη της ελληνικής οικονομίας αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι η ένωση έχει την Τρίτη Διοικητικό Συμβούλιο «και από εκεί και πέρα θα εξελιχθεί αυτή η συζήτηση».

» Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο όλοι οι Έλληνες στηρίζουν την πατρίδα κι αυτό φαίνεται καθαρά», υπογράμμισε.

(tanea.gr)