4 Νοε 2012

Σαμαράς: Αφήνουμε πίσω μας όσους δεν ψηφίσουν (βίντεο)


Ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ θα ισοδυναμούσε μόνο από την υποτίμηση και τον πληθωρισμό με απώλεια του 80% του βιοτικού επιπέδου που είχαν οι Ελληνες το 2009, προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας προς την κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Πιθανή έξοδος από το ευρώ θα...
τίναζε στον αέρα τη Δημοκρατία μας και θα κυοφορούσε τεράστιους κινδύνους σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα της χώρα μας», πρόσθεσε ο Αντ. Σαμαράς.

Περιγράφοντας την κρισιμότητα των επόμενων δύο ψηφοφοριών, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με θετική ψήφο τελειώνουν αμετάκλητα τα σενάρια καταστροφής ενώ επανέλαβε ότι οι προωθούμενες περικοπές θα είναι οι τελευταίες.

Ο κ. Σαμαράς έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλο συμμάζεμα στο Δημόσιο προαναγγέλοντας ουσιαστικά απολύσεις. Είπε: «Η ασυδοσία του Δημοσίου τελειώνει. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για την εργασία τους και όμως εξακολούθησαν να πληρώνονται εις βάρος του συνόλου. Αλλοι κρίθηκαν επίορκοι και είτε έπεσαν στα χαμηλά και συνέχισαν να αμοίβονται. Εκατοντάδες οργανισμοί λειτουργούσαν χωρίς αντικείμενο. Όλα αυτά τελειώνουν. Τα τελειώνουμε εμείς αυτά όταν άλλοι προσπαθούν να τα κρατήσουν».

Θερμά λόγια αλλά και μήνυμα προς ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός και προς του βουλευτές του ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού περιγράφοντας μάλιστα την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου.

«Μαζί μας είναι και άλλες πολιτικές δυνάμεις που παρά τις διαφορές και τις τριβές του παρελθόντος, παλεύουν και εκείνες για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Ψηφίζοντας τις επόμενε ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Και μαζί αφήνουμε πίσω όλους εκείνους που πρέπει να την κρατήσουν πίσω. Δημιουργούμε την αναγκαία ευρωπαϊκή συνείδηση», σημείωσε.

(ethnos.gr)